Ga naar de inhoud
Home » Gratis Nederlandse visualisaties en meditaties » Een Veilig Gevoel – Meditatie voor Kinderen

Een Veilig Gevoel – Meditatie voor Kinderen

Laura van der Mark - YogakriebelsEen Veilig Gevoel
afbeelding van een tijger en kind

Voel je stevig, veilig en krachtig.

De Krachtdier Meditatie is een eenvoudige en toegankelijke manier om kinderen te helpen omgaan met angstige gevoelens en hen te laten ervaren dat ze altijd gesteund worden.

Tijdens de meditatie worden kinderen uitgenodigd om zich voor te stellen dat ze stevig geworteld zijn in de aarde, net als een sterke boom, en om beschermend licht te voelen dat hen omhult. Ze worden aangemoedigd om hun krachtdier te visualiseren, een dier dat hen kracht en veiligheid geeft. Dit dier staat naast hen en biedt bescherming en moed.

De Krachtdier Meditatie kan een waardevol hulpmiddel zijn om kinderen te ondersteunen bij het omgaan met angstige momenten, of het nu gaat om uitdagingen op school, sociale situaties of gewoon de algemene stress van het leven.

Het kan ook een moment van verbinding creëren tussen ouder en kind, waarbij je samen kunt mediteren en praten over de ervaringen en gevoelens die naar boven komen.

Probeer deze meditatie met je kinderen en ontdek hoe het hun innerlijke kracht versterkt en hen een gevoel van veiligheid geeft.

Laura van der Mark

Over de maker

Laura van der Mark

Laura is de oprichter en eigenaar van Yogakriebels. Yogakriebels is onderdeel van haar praktijk Leerkriebels. Yoga en mindfulness zijn vaste onderdelen binnen haar kindercoaching en RT.

Laura is bovendien initiatiefnemer van MijnYogaNidra.nl!