Ga naar de inhoud
Kom lekker ontspannen

Gratis Nederlandse

Visualisaties & Meditaties

Meest Populaire Meditaties

kind in een tent

Ontspanning voor Sensitieve Kinderen – Playlist

Deze playlist is speciaal samengesteld voor (hoog)sensitieve, avontuurlijke kinderen, waarvoor emoties snel kunnen oplopen. Herhaal de oefeningen en vind de beste match voor je kind.

8 Meditaties

met je hoofd in de wolken - afbeelding

Ontspanning voor Volwassenen – Playlist

Wanneer heb je voor het laatst de tijd genomen om even te pauzeren? Echt de tijd genomen om even stoppen met ‘doen’? Neem een moment voor jezelf en luister naar een meditatie of yoga nidra.

11 Meditaties

afbeelding van een slapende vrouw

Vriendelijkheid voor Jezelf

Ontdek ‘Vriendelijkheid voor Jezelf’, een zelfcompassie meditatie voor volwassenen. Leer empathisch omgaan met innerlijk lijden en pijn. Met deze meditatie erken je ongemakken in je leven en leer je er zorg voor te dragen.

Duur: 14:19 minuten

Alle visualisatie en meditaties

juf drinkt thee

Met Aandacht – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten

Ontdek onze mindfulness meditatieplaylist voor leerkrachten die hoort bij de cursus "Met Aandacht". Verdiep je in bodyscan, ademhaling, en meer om stress te verminderen en focus te verhogen.

vrouw die yoga in de woonkamer doet

Bewegen met Aandacht, verken je eigen grenzen

Verken je fysieke grenzen tijdens deze beweegmeditaite. Een prachtige en veilige manier om te ontdekken hoe je met je eigen grenzen om gaat.

Loopmeditatie - Met Aandacht Mindfulness & ontspanning voor leerkrachten

Loopmeditatie voor Leerkrachten: Breng Rust in je Schooldag

Ontdek hoe loopmeditatie de schooldag voor leerkrachten kan aanpassen. Leer de voordelen kennen en integreer mindfulness moeiteloos in je dagelijkse routine, zelfs tijdens korte wandelingen. Begin je reis naar rust en focus nu.

wandelen door natuur

Aandacht voor Jezelf – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten | Podcast

Ontdek 'Met Aandacht voor Jezelf': een mini-podcast voor leerkrachten over mindfulness, zelfcompassie en geweldloze communicatie. Verrijk je onderwijs en persoonlijk leven met praktische oefeningen en waardevolle inzichten. Luister nu voor een mindful en compassievol onderwijsleven.

juf drinkt thee

Met Aandacht – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten | Dag 1

Ontdek onze mindfulness meditatieplaylist voor leerkrachten na dag 1 van de cursus "Met Aandacht". Verdiep je in bodyscan, ademhaling, en meer om stress te verminderen en focus te verhogen.

juf mediteert

Even een Adempauze – Meditatie voor Leerkrachten

Ontdek rust en focus met de 3-Minuten Adempauze Meditatie voor Leerkrachten, ingesproken door Laura van der Mark. Een moment van mindfulness speciaal voor onderwijzers. Gun jezelf een pauze tijdens de cursus 'Met Aandacht' – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten.

juf zit rustig in haar lokaal

Aandacht voor de Adem – meditatie voor Leerkrachten

Binnen de mindfulness en yoga is de adem een krachtig hulpmiddel. Hij is altijd bij je en vertelt je veel. De adem helpt je weer thuis komen bij jezelf. Een zachte reset van de aandacht. Deze meditatie komt uit de cursus Met Aandacht – Ontspanning & Mindfulness voor Leerkrachten

zachte golven van dankbaarheid

Dankbaarheid voelen in je lijf – meditatie voor Volwassenen

Waar ben jij dankbaar voor? Soms zijn het kleine dingen, zoals een vriendelijke glimlach. Tijdens deze meditatie nemen we de tijd om stil te staan bij alles waar we dankbaar voor zijn.

de zon die opkomt in een slaapkamer

Een Goedemorgen – Ochtendmeditatie voor Volwassenen

Wil jij je dag goed starten? Luister dan naar deze heerlijke ochtendmeditatie voor volwassenen. Je neemt de tijd om stil te staan bij de dingen in het leven waar je dankbaar voor bent. Maar ook wat jij kan doen (of laten) om van deze dag, een goede dag te maken. Zo heb je elke morgen, een goedemorgen.

mediteren op het strand

MBSR-trainging: Mindfulness & Meditatie

Luister hier naar de meditaties van de MBSR-training. Alles doe je met aandacht. Aandacht voor het wandelen, luisteren, ademen. Maar ook aandacht voor je lijf. Als bonus heb ik een fijne yoga nidra toegevoegd… Aandacht voor ontspanning en rust 🙂

meisje in een stoel

Rust Na Drukte – Meditatie voor Kinderen

Iets nieuws beginnen, dat is spannend! Misschien ga je binnenkort verhuizen. Of begin je bij een nieuwe sportclub… Een nieuw begin, daar wordt je onzeker van… Of misschien wordt het wel heel druk in je hoofd: nieuwe kinderen, een andere omgeving, een nieuwe juf of meester. HELP?!?! Luister naar deze yoga nidra en begin vol rust en vertrouwen aan je nieuwe avonturen. Zo start jij met een lach, de nieuwe dag!

afbeelding voor de meditatie Innerlijk weerbericht

Het weerbericht van je gevoelens – Vertel hoe je je voelt

Wat voor weer is het bij jou? Is er regen of zon? Met het innerlijke weerbericht maken we emoties begrijpelijk voor kinderen. In deze oefening leren je te verwoorden hoe je je voelt. Je kind wordt de presentator van zijn eigen weerbericht!

vrouw in kleermakerszit met groen en blauwe stippen

Ontspan en Versterk je Lichaamsbewustzijn

Voel je je gestrest en uit balans? Probeer onze ontspanningsoefening voor volwassenen en ervaar hoe je lichaamsbewustzijn en welzijn verbeteren. Een moment van rust en balans. Een moment voor jou!

afbeelding van een rustig meer

De Meer Meditatie – Voel de Rust

Stel je voor dat je aan de rand van een rustig meer zit. Voel de zachte bries op je huid. Kijk naar het kalme water, zie hoe de zon zich in het water weerspiegelt. Adem de kalmte van het meer in en adem alle stress en spanning uit. Bij elke ademhaling word je één met het meer.

Jouw Boom – Kindermeditatie

Help je kinderen hun innerlijke kracht en veiligheid te ontdekken met de 'Jouw Boom' meditatie. Laat ze de rust van hun eigen veilige bos en de stabiliteit van hun persoonlijke boom ervaren. De visualisatie is speciaal ontworpen om kinderen te helpen zich veiliger en gegrond te voelen.

afbeelding van een kind en een man in de woonkamer

Vriendelijkheid voor jezelf – Meditatie voor Ouders

Ouderschap is geen makkelijke klus. De druk om alles perfect te doen is soms enorm. Maar weet je? Perfectie bestaat niet. Fouten? Die horen erbij. Ze zijn onze leermeesters, die ons helpen groeien.

afbeelding van een tijger en kind

Een Veilig Gevoel – Meditatie voor Kinderen

Ontdek innerlijke kracht en veiligheid met de Krachtdier Meditatie. Verbind je met de aarde, activeer beschermend licht en roep een krachtdier op om je te begeleiden. Overwin angst en voel je altijd gesteund.

kijken en luisteren naar de stad

Luisteren met Aandacht – meditatie voor volwassenen

Tijdens deze meditatie hebben we open aandacht voor alle geluiden in de omgeving. Het is een unieke oefening die je helpt om je bewustzijn te vergroten en rust in je geest te vinden. Voel je je afgeleid? Geen zorgen, deze meditatie oefen je hoe je je aandacht zachtjes terug naar je adem kunt brengen, waardoor je jezelf opnieuw kunt openstellen voor de geluiden om je heen.

logo van terug naar je matje

Playlist Terug Naar Je Matje

Ontdek de meditatie playlist van Terug Naar Je Matje op MijnYogaNidra.nl. Deze bevat vier meditaties om kinderen te leren hoe ze kunnen ontspannen na een drukke dag. Duik nu in deze avontuurlijke reis van mindfulness!

afbeelding van een kind dat door een veld met bloemen loopt

Lente Meditatie voor Kinderen

De lente kindermeditatie is een leuke en fantasierijke manier voor kinderen om de pracht van de ontwakende natuur te ontdekken. Het richt zich op het observeren van bloemen en het ervaren van sensaties zoals het gevoel van gras onder de voeten.

afbeelding van een man in een kantoor die even pauze neemt

Drie Minuten Adempauze – Even een moment voor jezelf

Deze korte, effectieve meditatie biedt een pauze en zelfreflectie. Het is een ideaal middel om mindfulness te beoefenen, vooral bij opbouwende stress. Het brengt je terug naar het heden en ondersteunt een bewuste, evenwichtige aanpak van levensuitdagingen.

afbeelding van een vrouw die mediteert

Vriendelijkheid voor Jezelf – Zelfcompassie Meditatie voor Volwassenen

Ontdek 'Vriendelijkheid voor Jezelf', een zelfcompassie meditatie voor volwassenen. Leer empathisch omgaan met innerlijk lijden en pijn. Met deze meditatie erken je ongemakken in je leven en leer je er zorg voor te dragen.

afbeelding van een loopmeditatie

Loopmeditatie voor Volwassenen – Mindfulness in Beweging

Loopmeditatie is een toegankelijke manier om mindfulness in je dagelijks leven te brengen. Beleef het heden door de eenvoudige actie van lopen, voel je voeten, ademhaling en subtiele lichaamsbewegingen. Het is een verfrissende methode om de geest te kalmeren, ongeacht je ervaringsniveau met meditatie.

afbeelding van een persoon die op de grond ligt

Bodyscan Meditatie – Ervaar Verbinding met je Lichaam

Verken je lichaam met vriendelijkheid in deze meditatie voor volwassenen. Bij afleiding, breng je aandacht liefdevol terug en ervaar hernieuwde verbinding.

een afbeeldingen van dansende dieren in het bos

De Yoga-Stopdans

Na een drukke dag helpt de Yoga-Stopdans je om te ontspannen. Doe het voor een meditatie of tussendoor. Volg de muziek met je lichaam en keer naar rust wanneer het stopt. Heerlijk rustig en ontspannend.

met je hoofd in de wolken - afbeelding

Ontspanning voor Volwassenen

Wanneer heb je voor het laatst de tijd genomen om even te pauzeren? Echt de tijd genomen om even stoppen met 'doen'? Neem een moment voor jezelf en luister naar een meditatie of yoga nidra.

afbeelding van een uitzicht vanuti het kraaiennest

In het Kraaiennest

Voelt je leven als een storm? Klim dan in je kraaiennest om alles rustig te bekijken. Hier heb je overzicht en voel je rust en ruimte. Hier zie je al je gedachten, emoties en gebeurtenissen in je leven.

Jij bent de Kapitein!

Na een drukke dag blijft je lijf soms nog gespannen. Met deze ontspanningsoefening jij je weer rustig en relaxed. Luister je mee?

kind in een tent

Rust en Ontspanning voor Sensitieve Kinderen

Deze playlist is speciaal samengesteld voor (hoog)sensitieve, avontuurlijke kinderen, waarvoor emoties snel kunnen oplopen. Herhaal de oefeningen en vind de beste match voor je kind.

Bergen en rivier schilderij

De Bergmeditatie

Is je leven hectisch? Heb je behoefte aan rust en stilte? Luister dan naar deze fijne meditatie. De bergmeditatie is voor jou. Voor als je onrust in je leven ervaart en opzoek bent naar stilte. Een mooi cadeautje voor jezelf!

Kind slapend in bed

Maak je Lijf Rustig en Kalm

Na een drukke dag blijft je lijf soms nog gespannen. Met deze ontspanningsoefening jij je weer rustig en relaxed. Luister je mee?

Kasteel met leeg plein

In Mijn Rustige Kasteel – Visualisatie voor Kinderen

Heb je last van alle geluiden om je heen? Een prachtig kasteel met stevige muren kan jou beschermen. Hier is het heerlijk rustig en fijn!

Hond op bed

Reis door je lijf – 9 minuten

Van top tot teen reis je door je lijf heen. Wat kan je allemaal voelen? Wat merk je op? Of voel je even helemaal niets? Dat kan ook.

Magische boom kindermeditatie

De Magische Boom

Bezoek tijdens deze kindermeditatie een Magische Boom. Wat zou deze boom magische maken? Luister mee en ontdek!

Afbeelding regenboogbubbel

De Regenboogbubbel

Bescherm jezelf tegen de drukte met een mooie regenboogbubbel.

Meisje met ogen dicht

Vandaag

Vandaag is de enige dag die je nu hebt. Gister is voorbij, morgen moet nog komen. Maar vandaag, vandaag is er nu. Laten we daar van genieten.

Reus op berg

Reuze Rustig Ademen

Sta stevig op de grond. Adem in, en maak je zo groot als een reus! Voel je de kracht?

Magische tuin

Voel je Reuze Rustig

Wanneer voelde jij je Reuze Rustig? Voel dat gevoel weer door je hele lijf.

Magische tuin

Volg je adem – 5 tellen

Ontdek de kracht van de adem. Hij kan je goed helpen. Super handig, want die is altijd bij je!

Mirjam van der Beek Kids meditatie afbeelding

Kids Meditatie – Mirjam van der Beek

Luister naar het album Kids Meditatie van Mirjam. Heerlijk voor een ontspannen gevoel!

Jongen mediteert op een bankje

Stilstaan bij wat je voelt

Neem even de tijd om te voelen. Hoe is het nu met jou?

Kalmerende tuin schilderij

Muziek om bij te Ontspannen [10 uur Playlist

Duik diep in de serene wereld van ontspannende muziek en laat je meedrijven op de rustgevende golven van harmonie. Welkom bij Muziek om bij te Ontspannen – een zorgvuldig samengestelde playlist van tien uur diep rustgevende muziek, speciaal voor jou op MijnYogaNidra.nl. Stel je voor, je staat aan de rand van een prachtig meer, de… Lees verderGratis Nederlandse visualisaties en meditaties

De nieuwste Yoga Nidra's direct in je mailbox?

Mis nooit meer een Yoga Nidra. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij laten je weten als er nieuwe Yoga Nidra's, meditaties en visualisaties beschikbaar zijn.

We sturen je geen spam, no worries