Ga naar de inhoud
Home » Nederlandse Yoga Nidra’s » Met Aandacht – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten

Met Aandacht – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten

Laura van der Mark3 minuten adempauze voor Leerkrachten
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkAandacht voor de Adem - 1
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkAandacht voor je Adem - 2
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkGedachten observeren
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkMeditatie voor een vergadering
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkTegenstelling voelen
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkVan beweging naar verstilling
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkLuistermeditatie
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkMaak je Lijf Rustig en Kalm - Ontspanningsoefening
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkBodyscan
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkGun Jezelf Een Pauze
{{svg_share_icon}}
Laura van der MarkYoga Nidra voor op school
{{svg_share_icon}}

Ontspanning & Mindfulness Onderwijs

Welkom bij onze zorgvuldig samengestelde playlist met meditaties, speciaal ontworpen voor leerkrachten. De meditaties komen uit de mindfulnesscursus “Met Aandacht”.

Deze playlist zit vol mindfulness en ontspanningstechnieken. Heerlijk voor alle meesters en juffen die toe zijn aan een moment van rust.

Het is een uitnodiging voor alle leerkrachten die op zoek zijn naar manieren om stress te verminderen, hun aandacht te verscherpen, en emotionele veerkracht te bouwen in het onderwijs.

Elk kind verdient een ontspannen leerkracht

Je wordt als leerkracht dagelijks geconfronteerd met uitdagingen van het onderwijs. Mindfulness biedt je krachtige tools om stress te hanteren, je welzijn te verbeteren, en de kwaliteit van je onderwijs te verhogen.

Deze meditaties zijn zorgvuldig geselecteerd om kennis te maken met mindfulness en deze in te zetten tijdens je werkdag.

Meer over de Meditaties en Yoga Nidra’s

3 Minuten Adempauze voor Leerkrachten

Gun jezelf een korte maar krachtige adempauze met deze meditatie. Het is ideaal voor leerkrachten om snel te ontstressen en te hercenteren, of het nu tijdens een pauze of na school is. Deze sessie helpt bij het kalmeren van de geest en het revitaliseren van het lichaam in slechts drie minuten.

Duur: 03:04

Aandacht voor je Adem – 1

Verfijn je concentratie en stressmanagement met deze aandachtige ademhalingsoefening. Geschikt voor leerkrachten die hun aandacht willen verbeteren en een kalme, gecentreerde aanwezigheid willen ontwikkelen, zowel in de klas als daarbuiten.

Duur: 06:11

Aandacht voor je Adem – 2

Deze diepgaande ademhalingsmeditatie is ontworpen om leerkrachten te helpen ontspannen en stress te verminderen na een lange dag. Het bevordert een bewuste ademhaling die belangrijk is voor zelfregulatie en emotionele stabiliteit. Perfect voor het vinden van een moment van rust thuis of tussen de lessen door op een drukke dag.

Duur: 11:26

Gedachten Observeren

Deze meditatie leert leerkrachten om hun gedachten te observeren zonder oordeel, wat belangrijk is voor emotionele veerkracht. Door bewustwording van gedachtepatronen kunnen leraren effectiever omgaan met stress en uitdagingen binnen en buiten de klas.

Duur: 05:00

Meditatie voor een Vergadering

Bereid je mentaal voor op vergaderingen met deze meditatie die rust en helderheid bevordert. Speciaal voor leerkrachten, helpt het om met een scherpe focus en een rustige geest deel te nemen aan discussies en besluitvorming.

Duur: 04:23

Tegenstelling Voelen

Ervaar de kracht van tegenstellingen met deze inzichtgevende meditatie. Het helpt leerkrachten om balans te vinden tussen werk en privé, en tussen mentale uitdagingen en innerlijke rust.

Duur: 03:03

Van Beweging naar Verstilling

Zet de dynamiek van de dag om naar rust met deze meditatie die specifiek ontworpen is voor leerkrachten. Het helpt bij het loslaten van fysieke en mentale activiteit en onrust, bevorderend voor ontspanning en stressverlichting na schooltijd.

Duur: 05:00

Luistermeditatie

Deze meditatie verbetert de luistervaardigheden, essentieel voor persoonlijke en professionele groei. Door aandachtig te luisteren naar geluiden en stiltes, kunnen leerkrachten hun perceptie verscherpen, wat bijdraagt aan betere communicatie en relaties, zowel in als buiten de klas.

Duur: 12:38

Maak je Lijf Rustig en Kalm – Ontspanningsoefening

Ontspan je lichaam en kalmeer je geest met deze grondige ontspanningsoefening. Ideaal voor leerkrachten om diepe rust te vinden na een intensieve dag, het bevordert fysiek welzijn en mentale helderheid.

Duur: 08:22

Bodyscan

Deze bodyscan meditatie is een effectieve manier voor leerkrachten om volledige lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Het helpt bij het identificeren en loslaten van spanning, wat cruciaal is voor langdurige gezondheid en welzijn.

Duur: 31:42

Gun Jezelf Een Pauze – Yoga Nidra

Neem een uitgebreide pauze met deze meditatie, perfect voor leerkrachten na een lange werkdag, tijdens vakanties of in het weekend. Deze sessie biedt een grondige mentale reset die revitaliseert en inspireert, essentieel voor het behouden van passie en motivatie in het onderwijs.

Duur: 35:12

Yoga Nidra voor op School

Ontdek de voordelen van Yoga Nidra, een diepe ontspanningstechniek die ideaal is voor leerkrachten om te regenereren. Deze sessie bevordert emotionele en fysieke ontspanning, helpt bij het herstellen van energie en verbetert de slaapkwaliteit.

Duur: 06:34

Ben je geïnspireerd door deze meditaties en wil je meer leren? Kijk dan eens naar “Met Aandacht – Mindfulness & Ontspanning voor Leerkrachten“. Deze cursus, speciaal ontworpen voor het onderwijs, biedt je technieken en inzichten om mindfulness gelijk in te zetten. Op een toegankelijke, ontspannen manier.

Of je nu deel uitmaakt van onze cursus of gewoon op zoek bent naar manieren om je welzijn te verbeteren, deze playlist is een uitstekende stap op je pad naar een bewuster en voldoening schenkend leven en carrière. Ontdek de kracht van mindfulness en geef (weer) les, vol energie en plezier!

flyer met aandacht - mindfulness onderwijs
Laura van der Mark

Over de maker

Laura van der Mark

Laura is de oprichter en eigenaar van Leerkriebels. Vanuit haar eigen praktijk verzorgt ze speelse remedial teaching, kindercoaching en yoga. Ze komt zelf uit het onderwijs en weet hoe hard leerkrachten moeten werken. Daarom heeft ze voor leerkrachten de Mindfulnesscursus ‘Met Aandacht‘ opgezet. Heerlijke momenten van rust en ontspanning.

Laura is tevens initiatiefnemer van MijnYogaNidra.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *