Ga naar de inhoud
Home » Nederlandse Yoga Nidra’s » Loopmeditatie voor Leerkrachten: Breng Rust in je Schooldag

Loopmeditatie voor Leerkrachten: Breng Rust in je Schooldag

Laura van der Mark - LeerkriebelsLoopmeditatie - Met Aandacht Lopen
{{svg_share_icon}}

Ontdek de kracht van de Loopmeditatie

Loopmeditatie voor leerkrachten is een zachte, maar krachtige manier om mindfulness en welzijn in het hectische schoolleven te integreren.

In tegenstelling tot traditionele meditatie, die stilte en stilzitten vereist, stelt loopmeditatie je in staat om meditatieve aandacht te oefenen terwijl je beweegt.

Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor leerkrachten, die vaak onderweg zijn en een manier nodig hebben om te ontsnappen aan de constante druk en eisen van hun werkomgeving.

De kern van loopmeditatie is aandachtig lopen: elke stap wordt bewust gezet, met volledige aandacht voor de sensaties van het lichaam en de directe omgeving.

Deze oefening helpt niet alleen om het lichaam zachtjes te bewegen en te ontspannen, maar zorgt ook voor (emotionele) rust.

Door regelmatig momenten van mindfulness in te bouwen, kunnen leerkrachten hun stressniveau verminderen, hun concentratie verbeteren en een positievere werk- en levenshouding ontwikkelen.

Het bijzondere van loopmeditatie is dat het bijna overal en op elk moment kan worden beoefend, van de korte wandeling tussen lessen door tot het moment van aankomst op school.

Het biedt een praktische en toegankelijke manier om mindfulness te integreren in de dagelijkse routine, waardoor leerkrachten de tools krijgen om hun eigen welzijn te bevorderen en daarmee een positievere leeromgeving voor hun leerlingen te creëren.

Laura van der Mark

Over de maker

Laura van der Mark

Laura is de oprichter en eigenaar van Yogakriebels. Yogakriebels is onderdeel van haar praktijk Leerkriebels. Yoga en mindfulness zijn vaste onderdelen binnen haar kindercoaching en RT.

Laura is tevens initiatiefnemer van MijnYogaNidra.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *