Ga naar de inhoud
Home » Nederlandse Yoga Nidra’s » Bewegen met Aandacht, verken je eigen grenzen

Bewegen met Aandacht, verken je eigen grenzen

Laura van der Mark - LeerkriebelsBewegen met Aandacht
{{svg_share_icon}}

Verken je eigen grenzen door te bewegen met aandacht

Beweegmeditatie voor Leerkrachten

(en andere volwassene 😉 )

Beweegmeditatie biedt je een dynamische manier om mindfulness en zelfzorg in je drukke schoolleven te weven. In plaats van stilte en immobiliteit, nodigt deze vorm van meditatie je uit om je innerlijke wereld te verkennen terwijl je in beweging bent.

Deze methode is uitermate geschikt voor leerkrachten die gedurende de dag actief zijn en zoeken naar een manier om de voortdurende druk en eisen van het onderwijs tegemoet te treden met een vernieuwde zin van kalmte en focus.

De kern van beweegmeditatie ligt in het bewust worden van elke beweging en het richten van je aandacht op de sensaties die in het lichaam opkomen, evenals op de gedachten en emoties die zich voordoen tijdens het bewegen.

Deze oefening stelt je niet alleen in staat om fysiek actief te zijn op een zachte manier, maar bevordert ook emotionele en mentale rust.

Door bewust bewegen te integreren in hun dagelijkse routine, kan je je stressniveau aanzienlijk verminderen, je concentratievermogen vergroten, en een meer evenwichtige en positieve benadering in je werkdag ontwikkelen.

Beweegmeditatie draait om het verkennen van persoonlijke grenzen en het leren luisteren naar het lichaam, waardoor je wordt aangemoedigd om je eigen welzijn op de eerste plaats te zetten.

Dit heeft niet alleen een direct positief effect op je eigen gezondheid en welzijn, maar creëert ook een ondersteunende en positieve omgeving voor je leerlingen.

Het mooie van beweegmeditatie is dat het overal en altijd kan worden beoefend, van een paar minuten rekken en strekken in de klas tot een bewuste wandeling tijdens de pauze.

Het biedt een flexibele en toegankelijke manier om mindfulness in het dagelijks leven te integreren, waardoor je de middelen krijgt om actief bij te dragen aan je eigen welzijn en dat van je omgeving.

yoga in de woonkamer, beweegmeditatie
Laura van der Mark

Over de maker

Laura van der Mark

Laura is de oprichter en eigenaar van Leerkriebels. Een kindpraktijk waar yoga en mindfulness vaste onderdelen zijn binnen haar aanbod. Deze meditatie is onderdeel van de Mindfulnesscursus voor leerkrachten: Met Aandacht.

Laura is tevens initiatiefnemer van MijnYogaNidra.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *