Ga naar de inhoud
Kom lekker ontspannen

Gratis Nederlandse

Yoga Nidra’s

Meest Populaire Yoga Nidra’s

natuurgebied met pad

Ik kies wat bij mij past

Je wandelt verder door het prachtige landschap. Je ontdekt en voelt hoe het is om te kiezen wat bij je past.

Duur: 16 minuten

Knuffelen

Ik ben om van te houden

Soms maak je je zorgen… Ben ik wel leuk genoeg? Houdt papa of mama wel van mij? 

Ik wil graag dat je weet: je bent om van te houden!

Duur: 6 minuten

afbeelding van een meisje bij een waterval

De Magische Waterval

Ontdek de magie van deze waterval. Hij geeft je nieuwe energie en spoelt alles schoon

Duur: 18 minuten

Alle Yoga Nidra’s

lente afbeelding. gras bloemen en een warme zon

Ik zeg lieve dingen tegen mezelf | Yoga Nidra voor Kinderen

Ontdek de kracht van positieve zelfspraak met deze speciale yoga nidra meditatie voor kinderen. Wandel door een betoverend veld van bloemen en vriendelijke dieren, en leer je gedachten te observeren als voorbijgaande wolken. Deze ontspannende sessie helpt kinderen om door middel van een persoonlijke sankalpa liefdevolle en krachtige boodschappen naar zichzelf te sturen. Bereid je voor op een rustige reis die niet alleen ontspannend is, maar ook zelfvertrouwen en positiviteit bevordert.

mindful golven

Alles is Welkom | Yoga Nidra voor Volwassenen

Ontdek diepe ontspanning met de 'Alles is Welkom' Yoga Nidra sessie. Ervaar een veilige, begeleide meditatie die alle gevoelens en gedachten verwelkomt, helpt tegenstellingen te accepteren, en bevordert innerlijke harmonie. Geschikt voor iedereen die zoekt naar rust en zelfinzicht.

adempauze voor ouders

Meditaties voor Ouders | Yoga Nidra & Adempauze

Speciaal voor drukke ouders, bieden we korte, herstellende sessies om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Adempauze biedt een snelle ademhalingsmeditatie om stress te verminderen, terwijl Yoga Nidra een diepe ontspanningssessie is voor mentale en fysieke oplading. Gun jezelf deze momenten van rust.

Binaural Sounds weergave

Yoga Nidra met Deep Sounds | 45 Minuten

Ben jij altijd druk in de weer? En vergeet je dan een moment voor jezelf te nemen? Heel herkenbaar! Deze is voor jou. Een moment om even te voelen hoe het met je is. Een moment om rust te nemen. Een moment voor jou. Tijdens deze yoga nidra oefen je om jezelf een pauzemoment te gunnen. Niet alleen tijdens de nidra, maar je krijgt ook de uitnoding om gedurende de dag een moment te nemen. Een moment om te voelen: hoe is het met mij?

een winterlandschap

Wintermeditatie – Yoga Nidra voor Kinderen

Brrrr… Buiten is het koud. Kleine, zachte sneeuwvlokken vallen naar beneden. Ze vallen op je gezicht, je buik en je benen. Over je hele lijf! Deze winter yoga nidra versterkt het lichaamsbewustzijn op een speelse en ontspannen manier. Luister je mee?

afbeelding van de yoga nidra Een Nieuw Jaar

Een Nieuw Jaar – Yoga Nidra voor Kinderen

Een nieuw jaar is aangebroken! Welk moment voelde jij je afgelopen jaar heerlijk ontspannen en blij? Als fijn sterrenstof mag je dat in je lijf bewaren.

een jongen onder een toverboom

Yoga Nidra voor Kinderen: Magische Herfstwandeling

Duik met onze yoga nidra meditatie voor kinderen in een betoverend herfstbos. Samen met een vriendelijk hertje ontdekken ze een magische toverboom, leren ze loslaten en vinden diepe rust. Een verbeeldingsrijke en ontspannende reis, speciaal voor jou!

natuurgebied met pad

Ik Kies Wat Bij Mij Past – Yoga Nidra voor Kinderen

Zoek je een manier om je kind te helpen zelfverzekerde keuzes te maken? Deze yoga nidra neemt je kind mee op een kalmerende reis door de natuur, waar ze leren luisteren naar hun eigen innerlijke kompas. Perfect voor een moment van rust en zelfreflectie.

meisje met knuffel

Ik Ben Om Van Te Houden – Yoga Nidra voor Kinderen

Soms maak je je zorgen… Ben ik wel leuk genoeg? Vinden ze mij wel aardig? Houdt papa of mama wel van mij? Ik wil graag dat je weet: je bent om van te houden! Tijdens deze korte yoga nidra neem ik je mee naar een plek waar jij je geliefd voelt. Je voelt het zelf ook: je bent om van te houden.

afbeelding van kinderen op avontuur

Een Nieuw Avontuur! Yoga Nidra voor Kinderen

Iets nieuws beginnen, dat is spannend! Misschien ga je binnenkort verhuizen. Of begin je bij een nieuwe sportclub… Een nieuw begin, daar wordt je onzeker van… Of misschien wordt het wel heel druk in je hoofd: nieuwe kinderen, een andere omgeving, een nieuwe juf of meester. HELP?!?! Luister naar deze yoga nidra en begin vol rust en vertrouwen aan je nieuwe avonturen. Zo start jij met een lach, de nieuwe dag!

afbeelding van een vrouw die haar ogen sluit

Gun Jezelf Een Pauze – Yoga Nidra voor Volwassenen

Ben jij altijd druk in de weer? En vergeet je dan een moment voor jezelf te nemen? Heel herkenbaar! Deze is voor jou. Een moment om even te voelen hoe het met je is. Een moment om rust te nemen. Een moment voor jou. Tijdens deze yoga nidra oefen je om jezelf een pauzemoment te gunnen. Niet alleen tijdens de nidra, maar je krijgt ook de uitnoding om gedurende de dag een moment te nemen. Een moment om te voelen: hoe is het met mij?

honden in het park

Een Trouwe Vriend – Yoga Nidra voor Kinderen

Ga je mee op een magische droomreis met je favoriete hond? Beleef een avontuur vol plezier en ontspanning met je trouwe vriend tijdens onze speelse yoga nidra sessie voor kinderen. Speel, ontdek en deel geheimen met je harige vriend en geniet van elk moment samen! Klaar voor een onvergetelijk avontuur met je trouwe hondenvriend?

afbeelding van een meisje bij een waterval

Ontspanning voor Kinderen: De Magische Waterval Yoga Nidra

HEB JE EEN DRUK HOOFD?! Of akelige piekergedachtes die steeds terugkomen? Of heb je gewoon zin in een chill-momentje? Ergens in een prachtig bos, stroomt een magische waterval… Aan de waterval mag je alles meegeven wat je niet meer nodig hebt. Het water neemt alles mee. Frisse, schone energie spoelt door heel je lijf! Heerlijk verfrissend! Ben je benieuwd naar jouw eigen magische waterval? Luister dan naar deze Yoga Nidra voor kinderen!

jongen in het gras

Rustgevende Yoga Nidra voor Kinderen: Vakantie Voelen in je Lijf

Heb jij zin in een vakantie? Voel je je een beetje moe of druk in je hoofd? Geen probleem! Met deze Yoga Nidra 'Vakantie Voelen in Je Lijf' kun je altijd op vakantie gaan! In deze Yoga Nidra nemen we je mee naar je favoriete vakantieplek. Je leert hoe je rustig kunt worden door te letten op je adem en op hoe je lichaam voelt. Zo kun je even alle drukke dingen van de dag vergeten. Stel je eens voor dat je super ontspannen bent, net zoals op vakantie. Je lichaam voelt licht en je hoofd is helemaal rustig. Klinkt dat niet heerlijk? Dat is precies wat je kunt beleven met 'Vakantie Voelen in Je Lijf'. Dus kom op, ga mee op deze denkbeeldige vakantie. 'Vakantie Voelen in Je Lijf' is klaar voor vertrek!

afbeelding van een jongen met witte wolken op de achtergrond

Een Heerlijk Rustig Hoofd met ‘Blaas Gedachtes Weg’

Stel je voor dat je je helemaal ontspannen voelt, vrij van zorgen en stress. Dat je lichaam licht aanvoelt en je geest rustig is. Klinkt heerlijk, toch? Dat is precies wat je kunt ervaren met "Blaas Gedachten Weg". Geef jezelf een cadeautje en probeer deze bijzondere Yoga Nidra sessie. Je verdient het om je rustig en ontspannen te voelen.

afbeelding van een kind dat rust

Je Veilige Plekje – Yoga Nidra voor kinderen

Voel je veilig en fijn op je eigen, veilige plekje. En weet je waar je die kan vinden? Binnen in jezelf! Ik nodig je uit om je onder te dompelen in deze magische reis van Yoga Nidra. Laat het een baken van rust en herstel zijn in je dagelijkse leven. Ben je er klaar voor? Zoek een plek, ontspan, en laten we samen deze prachtige reis beginnen.

afbeelding van wilde dieren

Op Pad met je Krachtdier – Yoga Nidra voor Kinderen

Laat je krachtdier je begeleiden naar een betoverende wereld waar angst en eenzaamheid vervagen. Ontdek je innerlijke kracht en voel je sterker dan ooit tevoren!

vrouw ligt op de grond

Ontspanning voor Volwassenen – Yoga Nidra

Verwen jezelf met een heerlijke Yoga Nidra-sessie. Laat stress en angst los, bevrijd jezelf van emotionele spanning en ervaar diepe ontspanning.

afbeelding van een meisje dat in de zon ligt.

De Zon – Yoga Nidra voor Kinderen

De Zon geeft ons warmte. Tijdens deze yoga nidra voelen we de warmte van de zon door ons hele lijf. Prachtige zonnestralen voel je van top tot teen. De zon geeft je een heerlijk warm gevoel. Maar kan je in je lijf ook een koud plekje voelen? Ontdek het bij de deze yoga nidra De Zon.

afbeelding van een kind dat leest

ToetsRust – Ontspannen je Toets in gaan

Deze Yoga Nidra is speciaal voor kinderen en tieners die spanning ervaren tijdens een toetsperiode. We onderzoeken in het lijf waar we spanning en ontspanning ervaren. Dit helpt je om op spannende momenten, ook de ontspanning te voelen.

een afbeeldingen van dansende dieren in het bos

De Yoga-Stopdans

Na een drukke dag helpt de Yoga-Stopdans je om te ontspannen. Doe het voor een meditatie of tussendoor. Volg de muziek met je lichaam en keer naar rust wanneer het stopt. Heerlijk rustig en ontspannend.

met je hoofd in de wolken - afbeelding

Ontspanning voor Volwassenen

Wanneer heb je voor het laatst de tijd genomen om even te pauzeren? Echt de tijd genomen om even stoppen met 'doen'? Neem een moment voor jezelf en luister naar een meditatie of yoga nidra.

een afbeelding van een strand

De Strandwandeling

Wat wil jij loslaten? Tijdens deze yoga nidra maak je een heerlijke strandwandeling. De zee die is er voor jou. Hij neemt mee wat jij wil los laten. De zee spoelt je heerlijk schoon.

vlinder op je hand

De Vlinder Rust Uit

Vlinders fladderen rond. Van bloem naar bloem, zo ontdekken ze steeds weer iets nieuws. Maar vlinders hebben ook een pauze nodig. Zeker als een storm om hen heen blaast. Deze yoga nidra is speciaal voor alle vlinders die ook even mogen pauzeren.

kind in een tent

Rust en Ontspanning voor Sensitieve Kinderen

Deze playlist is speciaal samengesteld voor (hoog)sensitieve, avontuurlijke kinderen, waarvoor emoties snel kunnen oplopen. Herhaal de oefeningen en vind de beste match voor je kind.

slapende kat - foto

De Slapende Kat – Yoga Nidra 60 min

Ontdek deze unieke Katten Yoga Nidra en visualiseer een kat naast je voor diepe ontspanning. Leer de tegenstellingen van het leven te aanvaarden en vind innerlijke rust.

sterren foto

Yoga Nidra – 30 minuten

Alle gedachten, alle sensaties en alle emoties. Ze komen en ze gaan. Tijdens deze yoga nidra oefen je om alles te verwelkomen. Wat merk je op? Alles mag er zijn.

een persoon loopt tussen sterren

Yoga Nidra – 40 minuten voor het slapen gaan

Wat gun jij jezelf? Daar nemen we bij deze yoga nidra de tijd voor om te verkennen en te voelen door je hele lijf.

Paard in het bos

De Paardendroom

Een fijne yoga nidra voor paardenliefhebbers. Samen wandelen jullie door een prachtig bos. Voel je fijn en ontspannen.

Schilderij Bergen

Een Wandeling Door De Natuur

Maak een bergwandeling en rust uit bij een bergrivier. De stroming neemt alles mee wat je niet meer nodig hebt.

Mirjam van der Beek Kids meditatie afbeelding

Yoga Nidra – Mirjam van der Beek

Zoek een fijn, rustig plekje en luister naar de yoga nidra van Mirjam. Heerlijk voor het slapen of na een drukke dag op school.

Beer met knuffel en tekst ik droom fijne dromen

Ik droom fijne dromen

Tijdens deze yoga nidra mag je lekker in slaap vallen. Laat de avonturen van de dag los. Neem een fijne herinnering mee in je dromen.

Kind naast reus

De Reus in Mij

Bezoek een grote reus. Deze reus is kracht, vol vertrouwen en vol rust. Als dit een gevoel is dat jij jezelf gunt, luister dan mee.

Katten op een wolk

De Kattendroom

Heb jij weleens gezien hoe heeeerlijk een kat kan ontspannen? Laten we deze katten-wijsheid eens oefenen.

Een boom in de winter

De Winterboom

De Winterboom is een magische boom, hij hangt vol kaartjes. Voor iedereen is er een speciaal kaartje. Een kaartje met een hartewens! Voel de koude sneeuwvlokjes over je lijf en ontdek je hartewens.

Magische tuin

Yoga Nidra’s voor Kinderen

Een fijne playlist met Nederlandse yoga nidra’s. Ingesproken door Laura, speciaal voor alle kinderen!

Dino in bos

De Dino-Droom

Wandel met de Diplodocus door het bos. Bovenop z’n kop voel jij je vrij en blij!

Schilderij liggende vrouw

Kleur door je lijf

Tijdens deze yoga nidra sta je stil bij een fijne herinnering. Deze herinnering geef je een kleur en laat je door je hele lijf stromen.

De nieuwste Yoga Nidra's direct in je mailbox?

Mis nooit meer een Yoga Nidra. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij laten je weten als er nieuwe Yoga Nidra's, meditaties en visualisaties beschikbaar zijn.

We sturen je geen spam, no worries

Veel gestelde vragen

Wat is Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook bekend als “yogaslaap”, is een ontspanningstechniek die meestal liggend in een comfortabele houding wordt beoefend. Hierbij wordt de beoefenaar door een reeks mentale beelden en lichaamssensaties geleid, terwijl hij in een staat van bewuste ontspanning blijft. De bedoeling van Yoga Nidra is lichaam en geest in een staat van volledige rust en ontspanning te brengen, terwijl het bewustzijn gehandhaafd blijft.

Wat zijn de voordelen van Yoga Nidra?

Er wordt aangenomen dat het enkele voordelen heeft, waaronder vermindering van stress en angst, verbetering van de slaap en bevordering van het algehele welzijn. Yoga Nidra wordt vaak beoefend aan het einde van een yogales als een manier om tot rust te komen en lichaam en geest in een staat van evenwicht te brengen.

Moet ik betalen voor Yoga Nidra?

Alle Yoga Nidra’s die je op deze pagina vindt zijn helemaal gratis. Wij breiden regelmatig het assortiment gratis Yoga Nidra’s uit. Je kunt bij ons een op maakt gemaakte Yoga Nidra bestellen die dan helemaal uniek is en alleen voor jou.

In welke taal zijn de Yoga Nidra’s?

MijnYogaNidra.nl is speciaal op gericht om het aanbod aan Nederlandstalige Yoga Nidra’s te vergroten. Daarom zijn al onze Yoga Nidra’s in het Nederlands.